Platsbyggt Dekorhyllan platsbyggd i vit 0500-N samt apelsinorange

Stringhylla

Bokhyllan AB i Stockholm säljer och monterar den tidlösa och stilrena stringhyllan. Hos oss kan du unna dig en måttbeställd stringhylla som passar utmärkt i din bostad. Endast fantasin och utrymmet i ditt hem sätter gränserna för vad du kan göra.

En designklassiker

Stringhyllan har funnits sedan 1949 då den skapades av Nisse och Kajsa Strinning. Skälet till att den kom till var att Bonniers folkbibliotek anordnade en tävling med målet att hitta en bokhylla som var monterings- och utbyggbar. Paret Strinnings förslag var en vidareutveckling av Nisses diskställ Elfa som han designat några år tidigare. Stringhyllan visades på H55-utställningen i Helsingborg 1955 och blev sedan en stor försäljningssuccé bland vanliga konsumenter ända in på 1960-talet. Hyllan har aldrig slutat vara populär men har fått ett uppsving på senare år.

Möbeln har blivit en av vår tids mest älskade designklassiker och är en minimalistisk ikon inom svensk inredning. Hyllsystemet består av hyllplan som är träfanerade och som är upphängda på plastöverdragna metalltrådsgavlar. Serien har utvecklats genom åren och numera finns stringhylla både som vägghängande och golvstående modell. Du kan även skaffa dig till exempel en sekretär eller en tidningshylla, ett vitrinskåp eller lådsektioner. 2005 lanserades en stringhylla som är specifikt designad för pocketböcker. Den här hyllan har samma utseende som den klassiska hyllan och är den minsta i sortimentet.

Måttbeställd stringhylla

Det är inte så konstigt att många vill skaffa sig en måttbeställd stringhylla och att möbelns popularitet fortfarande håller i sig. Förutom att stringhyllan är stilren och vacker så är det en möbel som är väldigt anpassningsbar med många användningsområden. Hyllsystemet kan byggas i alla riktningar och finns i många färger och varianter. De vanligaste träslagen som används är ask, ek och valnöt. En måttbeställd stringhylla är enkel att variera samt är både lätt och stabil. Det är dessutom möjligt att bygga ut den allt eftersom du och dina behov förändras.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna. Vi ser fram emot att hjälpa dig med dina frågor kring stringhyllor och installation av stringhylla.

KONTAKTA OSS

Kontakta oss för mer info om våra bohkyllor.


    Stringhylla